Tuesday, November 22, 2016

Förövarnätverk i brittisk överklass - och hur det tystas ner

Jag rekommenderar detta program i australiska "60 minutes" om pedofilnätverk och mörkläggning i den brittiska överklassen.

Det sändes den 19 juli 2015.

Vad som framgår klart är inte endast existensen av välorganiserade nätverk av förövare på toppnivå i det brittiska samhället - utan även ett lika välorganiserat maskineri för nedtystande av de som utnyttjats av detta.

De fakta som här presenteras fördjupar för övrigt också de oroande frågor som redan från början fanns om den brittiska regeringskommision som 1994 lade fram en anmärkningsvärt tunn rapport som kategoriskt förnekade existensen av organiserade rituella övergrepp mot barn.  Mycket av det som beskrivs i den ovan länkade dokumentären motsvarar tidsmässigt ungefär när denna "rapport" lades fram.

Det klimat av nedtystande som dokumentären beskriver förklarar mer än väl hur J. S. La Fontaine kunde producera en officiellt sanktionerad rapport som på så svaga grunder påstod sig "bevisa" så mycket...
--------------------------------------------------------------------------------
TILLÄGG
YouTube-länken till programmet har varit inaktuell ett tag, men nu har jag bytt ut den mot en annan och fungerande YouTube-länk till samma program. Så ni som misslyckats med att komma in på den kan göra om det nu, så torde ni komma in.

2 comments:

  1. Jag tackar dig Erik för att du har påpekat ett underligt fel i min bok. Felaktigt har jag angivit att familjen Allmo är medlemmar av en sekt som tror starkt på djävulens närvaro i vår värld. Däremot bärs det mig emot att ge någon ursäkt till Birgitta Allmo på grund av den mycket stora skada som hon har vållit Södertälje-flickan.

    ReplyDelete
  2. Det gläder mig att du äntligen insett detta - efter åtta och ett halvt år.

    Vad gäller den "mycket stora skada" du talar om finns det nog många utsatta som är ledsna över att de själva inte fick uppleva en sådan "skada"....

    ReplyDelete