Wednesday, July 31, 2024

En Trump-video

Inte någon av dessa där han gör bort sig i valkampanjen men något långt tidigare,

Se den här.

Donald Trump i ett gemytligt samtal med sexualförbrytaren Jeffrey Epstein 1992.   

Epstein fängslades senare, och dog i häktet under mystiska omständigheter. En vanlig uppfattning är att han röjdes ur vägen för att han skulle kunna ha berättat om vad de högt uppsatta och rika US-amerikanska män som regelbundet besökte hans ö gjorde när de var där.

Monday, July 29, 2024

Franklinfallet igen

Jag har tidigare länkat till en klassisk video om Franklinfallet.

En övergreppshärva i USA som tystades ned

Det är fortfarande aktuellt i debatten. Det finns exempelvis en lång rad senare videor om det på YouTube.

En av de mest pedagogiska är denna .

Som framhålls där innefattade Franklinfallet inte endast "vanliga" sexuella övergrepp utan även sådana som ibland brukar kallas "Satanic Ritual Abuse" (en term som jag i och för sig själv brukar undvika att använda).

Men i just denna video nämns det endast kort   Kvinnan som gjort videon vill att den endast ska handla om mörkläggningen; hon vill inte gå in på alltför otäcka detaljer. Det är en mänskligt sett förståelig reaktion.

Det finns dock många andra videor som just gör det. Det är bara att söka på exempelvis "Franklin case" och "Franklin cover-up" på You Tunbe.

Franklinfallet hade kopplingar högt upp i den US-amerikanska samhällshierarkins topp. Det brukar ofta avfärdas (jfr desinformationen på Wikipedia!) men det är mycket väl dokumenterat.

Kolla gärna den länkade videon.

Sunday, July 21, 2024

En dokumentär om McMartin och andra påstådda "häxjakter"

Tre exempel på övergreppshärvor som avfärdats som ett resultat av "häxjakter", fast de uppenbarligen inte var detta ,  kan ses här.  Det verkar vara del två av en längre dokumentär i tre delar. Men endast del två verkar finnas på YouTube.

Det första fallet som tas upp är övergreppen på förskolan McMartin som ofta presenteras som ett klassiskt fall av en häxjakt mot oskyldiga. En bild som, av allt att döma, är helt felaktig. *

Sedan tas andra exempel upp - övergreppen på det arméägda daghemmet Presidio,  och en obehaglig grupp, kallad "Finders" 

Den här typer av dokumentärer är nu mycket ovanliga. Istället finns en rad pseudo-dokumentärer som i svepande  ordalag  talat om den påstådda moralpaniken under 90-talet.

Denna dokumentär verkar vara gjord  just under 90-talet, innan den massiva backlashen mot de som utsatts för den typen av övergrepp nästan segrade totalt, i global skala. 

En dag kommer man att gå tillbaka till dessa fall på allvar. Det  tragiska för mig är att det knappast kommer att ske under min livstid. 

---------------------------------------

*Inledningsvis ser det ut som om dokumentären delar åsikten att McMartin-rättegången var en häxjakt, men mycket snart inser man att den inte alls gör det.

Tuesday, July 16, 2024

Trots QAnon: Trump försvarade inte utsatta barn...

Det skulle endast kunna finnas ett skäl till att jag skulle hoppas på en valseger för Donald Trump. Och det vore om QAnon hade  haft rätt i att Trump har en hemlig mission att bekämpa förövarnätverk i den US-amerikanska samhällspyramidens topp.

Att sådana finns är jag nämligen helt säker på. Det finns det enorma mängder belägg för. Det mest utåt synliga är väl trafiken till Jeffrey Epsteins våldtäktsö, där barn regelbundet våldtogs.   

Dit for medlemmar i den US-amerikanska eliten i skytteltrafik, Inklusive, anmärkningsvärt nog,  Donald Trump.

Och det är bara isbergets topp.

Men det finns inte skymten av belägg för att Trump någonsin har haft en mission att rädda barn. Och av de filmer som finns från ön verkar Trump varit lika lyrisk som de andra makthavarna  över var som pågick på denna  ö.

Från QAnon-håll fick jag tidigt påståenden om att domarna för sexuella övergrepp mot barn mångdubblades efter att Trump fick makten. Men när jag kollade upp det visade det sig inte stämma alls.  

Trump vare sig stödde eller förnekade QAnons påståenden. Det är ganska självklart. Vilket han än skulle ha gjort skulle han ha förlorat röster.

Och hans målsättning var att vinna röster, för att få makt.  Inte att försvara utsatta barn.