Sunday, July 14, 2019

Förövarnätverk i USA:s toppskikt

Det finns en konspirationsteori som går under namnet QAnon, som går ut på att Donald Trump har ett hemligt uppdrag - att avslöja och krossa "pedofilnätverk" på högsta nivå i USA:s toppskikt. Jag har kort berört den på en annan av mina bloggar.

Jag har naturligtvis aldrig ens en sekund trott på den. Inte för att jag inte kan tänka mig att det finns förövarnätverk på hög nivå i USA - det har jag snarare tagit som en självklarhet. Men Trump förefaller mig vara en av de mest osannolika personerna i världen för att spela en sådan hjälteroll....

Jag undrar vad QAnon-teoretikerna kommer att göra av detta. I en artikel i DN (än så länge inte låst)* får vi bland annat reda på detta.

"Donald Trumps arbetsmarknadsminister Alex Acosta har tvingats avgå i kölvattnet av anklagelserna mot miljardären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein. Acosta blir den 14:e ministern i Trumps administration som avgår eller får sparken. Om Epstein får ett riktigt fängelsestraff blir det ett sällsynt exempel på att de mäktigaste männen i USA ibland får leva med konsekvenserna för sina handlingar."

"I hans strandhus i Palm Beach, Floridas mest exklusiva kuststad, ska Epstein ha förgripit sig sexuellt på dussintals minderåriga flickor. Epstein ska även ha upprättat ett omfattande nätverk av minderåriga som fick betalt för att rekrytera nya flickor till Epstein och hans vänner. Epstein åtalades för detta redan för tio år sedan, men kom då undan med ett straff som var så lindrigt att det chockerade hela USA. Epstein hade gjort en hemlig uppgörelse med åklagaren Alexander Acosta, som innebar ett 13 månader långt fängelsestraff, där villkoren var så fördelaktiga för Epstein i praktiken kunde lämna fängelset och gå till jobbet varje dag. Acosta rekryterades sedan av Trump som arbetsmarknadsminister"
..

Efter att Alexander Acosta hjälpt en miljardär som verkligen var spindel i nätet i ett förövarnätverk att få den mildast tänkbara dom, utnämnde alltså Trump honom till arbetsmarknadsminister. Så mycket för Trumps påstådda beslutsamhet att bekämpa förövarnätverk.

Jag är i princip inte mot konspirationsteorier. Det finns konspirationer och det är helt legitimt att göra teorier om dem. Men konspirations- liksom andra teorier måste för att kunna tas på allvar leva upp till elementära krav på rimlighet.

Det har QAnon-teorin aldrig gjort.

Det är bra att konspirationer och förövarnätverk i samhällets toppskikt avslöjas. Det är också bra att helt befängda konspirationsteorier vederläggs. 

Den här historien har fördelen att fylla båda dessa funktioner på en och samma gång.
---------------------------------------------------------------------
*Det gällde när det skrevs, nu tycks artikeln ha låsts.
---------------------------------------------------------------------
TILLÄGG
Epstein hade alltså vänner på högsta nivå inom båda de stora partierna.  Och i detta videoklipp kan man se honom skrattande småprata med Donald Trump på ett party,. Studera det gärna, Det är på flera  sätt intressant. 


Donald Trump

18 comments:

  1. Nu tycker jag att du är orättvis och onyanserad angående Trump. Vad säger du nu då när även G. Maxwell sitter i häktet (och att det strax efter detta gripande, passande nog blivit känt att Wayfair annonserat ut kabinett och kuddar med samma namn som försvunna barn, för 10000-tals dollar?) - hon som varit Epsteins närmaste bundsförvant som det verkar?

    Och varför nämner du inte att Trump sparkade ut och portade Epstein från sitt semesterresidens "Mar-a-lago" år 2000, efter att Epstein försökt raggat smått där?

    Varför tror du att MSM attackerar Trump så hårt, samma media som gör allt för att skriva så lite som möjligt om dessa odjur som sysslar med människohandel? Det finns otaliga exempel där MSM mot bättre vetande underlåtit att rapportera om dessa pedofiler. Bara i USA försvinner det mellan 5-800000 barn per år. Att detta inte är dagligt förstaside stoff i MSM, i paritet med BLM eller vadsomhelst, är för mig så talande att dessa människor är direkt eller indirekt lika insyltade i denna skit. Så klart måste de då hata Trump.

    Jag vill be dig att omvärdera din syn på Trump.

    ReplyDelete
  2. De fakta som jag själv refererade till ovan tycker jag talar emot att se Trump som någon som konsekvent arbetar mot sexuella övergrepp.

    De kretsar son trodde att Trump hade någon sorts mission att krossa pedofilnätverk på hög nivå måste ju ha blivit besvikna vid det här laget Han valdes 2016 - nu är det 2020. I formuleringar för lite mindre än fyra år sedan, från just den speciella typ av Trumpanhängare som fokuserar på hans påstådda kamp för att krossa pedofilnätverk på hög nivå - målades det upp bilden av att det skulle bli en rensning, och Hillary Clinton skulle gripas, och att den ene efter den andra av toppp-pedofilerna skulle avslöjas.

    Därför var en del av dessa Trumpanhängare rädda för att eliten som ett sista försök att hindra sin egen undergång kanske skulle försöka genomföra en militärkupp...

    Men dessa saker har inte hänt. Om Trump var medveten om ett pedofilnätverk på högsta nivå och hade som hemlig mission att krossa detta, har han i så fall misslyckats - eller kommit av sig på vägen...

    Sedan är det en annan sak att det finns andra sidor av Trmup som gör att jag verkligen inte hoppas att han vinner i år. Hans och det republikanska partiets inställning till global uppvärmning hotar hela mänskligheten.

    https://www.youtube.com/watch?v=O34JM4Xdf3g

    ReplyDelete
  3. Jag håller inte alls med om att han misslyckats. Först Epstein och nu Maxwell - detta är inte småpotatis direkt. Hur mycket gjorde Obama eller Bush före honom? Clintons? Adresserade de ens problemet? Anledningen att inte mer info om jobbet runt detta når ytan beror på främst två orsaker som jag ser det - 1. Sanningen är för skrämmande och svår för de flesta människor att ta det till sig, därför kommer informationen i små portioner i taget för att på så sätt göra folk mer mottagliga. Var mänskligheten för 10 år sedan mogen att höra att Moder Teresa antagligen varit inblandad i människohandel? Tveksamt. 2. MSM håller uppenbarligen många av dessa grisar om ryggen, varför man på detta sätt både stryper en debatt om problemet och hindrar sovande människor att själva "connect the dots", så att säga.

    Amazing Polly visar här sakligt hur media stryper informationsflödet om detta problem - här om "Wayfairgate":

    https://www.youtube.com/watch?v=DonX1XtHlaA

    Miljödebatten är en annan diskussion men personligen kan jag inte köpa ett narrativ som drivs på av korrupta politiker (understödda av icke folkvalda personer som t.ex. Soros), korrupt media (som skyddar pedofiler), korrupt forskning och korrupta institutioner som FN, som tydligen hellre förlitar sitt budskap att föras ut av barn än av oberoende forskare som har forskat i ämnet längre än Greta existerat. Men, men...

    Här är ytterligare lite matnyttigt om vad Trump och hans regering gör och har gjort för att motarbeta människohandel:

    https://www.state.gov/2019-report-on-u-s-government-efforts-to-combat-trafficking-in-persons

    ReplyDelete
  4. P.S.

    Angående miljön,

    ingen kan trovärdigt värna om miljön utan att samtidigt dra paralleller till det kapitalistiska ekonomiska system vi lever under, som drivs på av en evig tillväxt i en ändlig värld, där mer eller mindre varje uns av miljöförstöring ytterst är ett resultat av att någon vill maximera sin profit eller minimera sin förlust. Ser man inte att det ekonomiska systemet är den yttersta orsaken till miljöförstöringen har man dessvärre inte förstått något alls.

    Mig veterligen är det ännu ingen politiker eller MSMedia som adresserat detta samband, eftersom ingen av dessa vill rubba det system som de själva är en så integrerad del utav. Här har vi alltså korruptionens kärna.

    "Bara säger".

    ReplyDelete
  5. Som du skriver verkar det som om de åtgärder polisen genomför i USA är ett direkt resultat av vilken president som sitter där. Det påminner om inlägg jag såg i början av 2017 som menade att ett tillslag som FBI gjorde mot pedofiler bara några dar efter att Trump tillträdde var Trumps förtjänst. Men detta ingripande måste ju ha varit förberett långt innan Trump tillträde...

    Över huvud taget är jag nyfiken på vad teorin om att Trump har som någon sorts mission att krossa ett pedofilnätverk på hög nivå ytterst bygger på.

    Enligt media uppstod "Qanon-teorin" 2017, men på Facebook stötte jag på den redan 2016, strax innan Trump valdes. Det kunde ju inte bero på några åtgärder som Trump genomfört.

    Så då måste det i så fall bygga på att någon säger sig ha fått "inside information" från Trump och hans krets ... Eller?

    Att det kommit deklarationer från Trump-administrationen om att de vill bekämpa trafficking är inte ett övertygande bevis. Vilken regering säger sig inte vilja bekämpa trafficking?

    Trump-administrationen sitter idag på oerhörda resurser och skulle kunna samla information som skulle kunna avslöja ett pedofilnätverk där makarna Climton, familjen Bush, och andra ledande politiker ingår. Förutsatt två saker.

    Dels att det finns ett sådant nätverk. Dels att Trump verkligen har de syften som Qanon-teorin tillskriver honom.

    Jag har ingen aning om just ett sådant nätverk existerar eller inte existerar, men jag utesluter inte något sådant. Det skulle inte direkt förvåna mig om det var sant.

    Men om detta existerar, och Trump vet om det, skulle han ha en chans som vore få förunnat. Om han lade fram bevis för detta, skulle han kunna krossa det demokratiska partiet - eller i alla fall dess högerflygel - inom 24 timmar.

    Det gör han inte. Och har aldrig ens antytt att han har några sådana planer.

    Därför tror jag inte att han har några sådana planer. Om du vill övertyga mig om att han har det, behövs helt andra argu8ment är de du har kommit med.


    Jag håller med om vad du skriver om det kapitalistiska systemet, men vill då gärna påpeka att Donald Trump är en hängiven anhängare av detta system. Ett system som också har gjort honom rik. Dessutom har han genomdrivit skattereformer som gynnar de redan rika och därmed förstärker orättvisorna.

    "...som tydligen hellre förlitar sitt budskap att föras ut av barn än av oberoende forskare som har forskat i ämnet längre än Greta existerat"

    Jo, men Greta Thunberg för fram de fakta som forskare fört fram under årtionden. Hon är uppenbarligen em bättre pedagog än dessa...

    PS.

    Vad är MSM för något?

    ReplyDelete
    Replies
    1. MSM = MainStream Media


      Jag vill återigen be dig att höja blicken och se helheten istället för att stirra dig blind på enskilda detaljer samt bli lyhördare för de förändringar som sakta sker under ytan, då kommer du få de bevis du efterfrågar. Om du inte noterat det än så imploderar det demokratiska partiet i detta nu med en flicktafsandes virrpanna som sin främsta president-kandidat (inte helt olikt den svenska regeringen, om du frågar mig).

      Ett annat tips är att du läser på om Nesara/Gesara. Detta kommer du inte heller kunna läsa om i mainstreammedia, men detta är ett nytt ekonomiskt system som sakta har
      börjat implementerats i olika delar av världen då man har börjat avskriva skulder som
      den enda vägen framåt i ett skuldmättat system. Detta kommer ju i längden leda till
      att jordens tillgångar återgår till folkets ägo från 1-procentarna, som sig bör.
      Även här har Trump en central roll.

      Trump gick ju till val på att "dränera träsket" och bygga muren etc. Allt detta
      handlar om att stoppa människohandeln, knarkhandeln och korruptionen då dessa
      företeelser går hand i hand. Detta är liksom punkt 1 a) i Trumps valmanifest och
      knappast någon svåråtkomlig inside-info. Det förvånar mig att du inte fått med dig
      detta.

      Att Greta skulle vara en bra pedagog köper jag inte heller då hon är blott en
      marionett i etablissemangets händer. Utan ett
      manus i handen och det korrupta etablissemanget i ryggen är hon precis lika tafatt som Löfven, och detta är ej ens den
      springande punkten för mig - bortsett från den tvivelaktiga forskningen som den
      här miljörörelsen lutar sig mot, samt de dubiösa ekonomiska krafter som understödjer
      den, så är det för mig en principsak att en rörelse som är så feg och svag och
      principlös att den måste gömma sig bakom och exploatera ett barn för att föra ut
      sitt budskap, ogiltigförklarar sig själv i min värld. En sådan rörelse kan inte jag betrakta
      som seriös. Det förundrar mig att du, som har dedikerat en stor del av din blogg
      för att belysa exploateringen av människor, helt väljer att se mellan fingrarna i
      det här fallet.

      Att folken lider i Iran, Venezuela och Kuba bör väl främst tillskrivas de korrupta
      socialistiska och extremreligiösa regeringarna i dessa länder? Eller? Precis som att det är den svenska regeringen och dess obefintliga
      corona-strategi, som främst måste stå till svars för att större delen av världen
      stänger sina gränser till Sverige.


      Allt gott,


      //R

      Delete
    2. Å ena sidan är du emot kapitalism, å andra sidan talar du om de "korrupta socialistiska regeringarna". Det får mig att undra vilket ekonomiskt system du vill ha.

      Jag tror inte att folket lider SÅ extremt i Kuba, i sig. Trots USA:s blockad har de överlevt, och har kanske den bästa hälsovården i Latinamerika. Jag hade ett samtal med en kvinna som nyligen kommit tillbaks från Kuba, och hon var mycket imponerad. Men blockaden kan bli ett dödligt hot på lång sikt.

      Att Venezuela lider beror dels på blockaden, men dels på den säregna maktbalansen, där vi har em regering som säger sig vara för socialism, men där nästan alla industrier utom oljeindustrin är privata - och ägs av personer som oftast vill störta regeringen.

      Regeringen i Iran har jag inget till övers för, men den bör inte bekämpas med sanktioner som framförallt drabbar befolkningen, och nu senast sjukvården.

      Själv ser jag det som i princip bevisat att det finns en global uppvärmning som i alla fall till större del är orsakad av mänsklig aktivitet. Argumenten emot håller inte, och det är väl bra det. För om uppvärmningen berodde på något utanför mänsklig kontroll hade vi all anledning att bli än mer rädda...

      Jag har mycket riktigtt inte hört talas om Nesara/Gesara men jag får väl googla på det.

      I hur hög grad Trumps politik verkligen har påverkat, eller inte har påverkat, knarkhandeln, människohandeln och korruptionen kan jag inte uttala mig om.

      Vad jag vet är att ett vallöfte som han hållit var en skattereform som i hög grad gynnar de rika och missgynnar de fattiga. Dessutom ville han stoppa Obamacare. Det var en helt otillräcklig reform men den var bättre ön det som fanns innan.

      Bernie Sanders vill gå flera steg längre där, men etablissemanget har sett till att han utmanövrerats.

      Jag vill gärna att Joe Biden avslöjas, men det vore bättre om det skett i början av året. Då skulle kanske Bernie Sanders varit presidentkandidat nu.... och då hade det funnits ett verkligt val.

      Med två usla kandidater som står mot varandra, skulle jag normalt tyckt att man borde låta bli att rösta. Eller rösta blankt.

      Men Trumps vägran att ta klimatfrågan på allvar (nej, han har inte kommit med rationella argument mot den allmänt accepterade synen, han har struntat i den!) gör att om jag bodde i USA skulle jag ändå röstat på Biden - och hållit fingrarna för näsan...

      Jag tror faktiskt Biden vinner, även om de obehagliga bilderna med pedofil-vibbar skulle spridas massivt strax före valet. De skulle nog få ungefär samma effekter som Trumps "grab 'em by the pussy" -video. Dvs inte mycket alls.

      Delete
    3. PS. En seger för Donald Trump skulle dessutom gynna Bolsonaro i Brasilien. Han skulle ha haft svårare att i praktiken driva sitt totala förnekande av den globala uppvärmningen om han inte kände att han hade Trump bakom ryggan.

      Delete
    4. Det är demokratisk ekonomi vi vill ha, på tal om att vara mot både kapitalism och kommunism/socialism.

      Utan en ekonomisk demokrati kan vi aldrig ha ett i sanning demokratiskt system överhuvudtaget. Den som tror att det är demokrati att gå och rösta en gång vart fjärde år för att på så sätt ge politikerna vår tillåtelse att fortsätta ljuga för oss, är grundlurad.
      Vari i ligger det demokratiska i att en liten ekonomisk elit i världen äger majoriteten av jordens tillgångar, som vi andra få ta del utav på nåder genom att underkasta oss detta system som skuld- och skatteslavar? Är det någon principiell skillnad på att äga marken, som att påstå sig äga vinden eller solljuset?

      I en ekonomisk demokrati finns det inte plats för varken socialism eller kapitalism eftersom tillgångarna redan tillhör folken. Samhället drivs här framåt genom samarbete istället för konkurrens - på så sätt kommer man även lätt att kunna anpassa ekonomin i balans med naturen och miljön eftersom det inte finns utrymme eller intresse för giriga händer att maximera profiten på bekostnad av miljön och eller arbetsvillkoren för människor.

      Det här är ingen utopi utan en kommande realitet som jag ser det. Det är dessa positiva förändringar som sker under ytan medan det gamla paradigmet (=MSM), för sin överlevnad, försöker att bibehålla människor i stress och rädsla genom att spela upp domedagsprofetior om miljön, virus och nu senast BLM. Allt detta är ett desperat spel för att styra oss genom våra rädslor, så att vi ska fokusera på oväsentligheter som splittrar oss istället för på sådant som förenar oss. Ett enat folk är maktens största hot och rädsla.


      ”Det kommer aldrig att finnas en verkligt fri och upplyst stat förrän staten börjar att igenkänna individen som en högre och oberoende kraft, från vilken all dess egen kraft och auktoritet härstammar och behandlar individen i enlighet med detta” - Henry David Thoreau

      Delete
    5. Det låter sympatiskt men lita vagt. Vilka ska äga storföretagen? Vilka ska äga bankerna? Om du svarar att de ska vara offentligägda så är du faktiskt vad de flesta skulle kalla socialist.

      På vilket sätt kan du då säga att du INTE är socialist?

      En än mer befogad fråga torde vara: hur kan dessa dina åsikter förena med ett stöd till Donald Trump? Du kan väl inte mena att Trump har en politik som ens indirekt för världen närmare detta vackra mål?

      Delete
    6. Man kan inte skapa ett nytt uppdaterat system med samma tänk som skapade det förra.
      Man kan inte lösa problemen med samma tänk som skapade dem - detta är dagens system.
      Samma politiker som skapade problemen ska sedan lösa dem.

      Storföretag som ide försvinna eftersom varje land och hushåll kommer att
      bli mer eller mindre självförsörjande - all makt kommer att decentraliseras istället
      för att koncentreras till en liten korrupt elit. Folk kommer att flytta fån städerna
      eftersom detta är ett onaturligt sätt för människan att bo. Dagens moderna städer
      har bara uppstått som ett resultat för att förenkla handel och industri.

      Nya energikällor kommer att uppfinnas (om de inte redan existerar, tack vare personer
      som Tesla?) som skaper en fri energi.

      Att luften, jorden och vattnet tillhör oss alla lika mycket är en självklarhet i min
      värld och behöver inte stöpas i någon ideologi något annat mentalt fängelse, typ religion. Socialism och kapitalism är bara två sidor av
      samma mynt, det är religion för den andligt hemlöse.

      Jo, tro det eller ej men Trumps politik leder oss faktiskt i denna riktning, vilket på
      allvar kommer att visa sig de närmaste månaderna och åren men för att inse detta måste man sluta att se saker i svart och vitt och förstå de underliggande orsakerna till
      Trumps handlingar. Jag vill påstå att den här rörelsen är större än Trump även om han
      är en viktig del utav den. Få människor har styrkan att bära det lass som Trump
      gör.

      Jag förstår inte vad som skulle vara så vagt med det jag skriver. Detaljerna får komma
      med tiden men den stora bilden är redan klar.

      Delete
    7. Jag blir alldeles matt. Både inför den onekligen mycket djärva utopin och inför den än djärvare tanken att Donald Trump kommer att vara en del av denna utopis förverkligande.

      Och inför den starka övertygelsen att du själv känner till "de underliggande orsakerna till Trumps handlingar".

      Och också över din tro att detta "på allvar kommer att visa sig de närmaste månaderna och åren".

      Uppenbarligen är du starkt övertygad om att detta är en sanning. För att uttrycka det väldigt försiktigt kan jag inte dela dina förhoppningar.

      Men det det är klart - om det inträffade helt fantastiska saker av en typ som jag aldrig någonsin skulle kunna drömma om är det klart att jag, rent hypotetiskt,skulle kunna ändra mig.

      Det som jag kommet att säga nu är inte för att vara ironisk eller spydig. Det är nämligen helt sant.

      Om jag måste välja tror jag mer på detta scenario än på det som du lägger fram.

      Om jag alltså måste välja. Men eftersom ingen tvingar mig art välja tror jag inte på någondera...

      Delete
    8. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Båda scenarierna är möjliga ;)

      Återigen, det är ingen utopi men det blir ju så klart en utopi och en självuppfyllande profetia om man har det utgångsläget.

      Nåväl, vi står inför förändringar av bibliska mått. Det ekonomiska kapitalistiska systemet är skuldmättat och imploderar nu och allt annat som inte är baserat på sanning och integritet kommer också att implodera såsom FN, EU etc. Skatterna och avgifter höjs men ändå begränsas välfärden och infrastrukturen i allt högre grad. Detta system har nått vägs ände.

      Om du vill veta mer om detta kan jag rekommendera den här klippet om dagens finansiella system. Svensk text finnes (30 min):

      https://youtu.be/iFDe5kUUyT0

      I övrigt tycks det som vi har nått den punkten att allt som sägs härifrån kommer bara att leda oss längre ifrån varandra. Vi lyckades ändå hålla det hyfsat civiliserat utan att kalla varandra vid namn och bli onödigt aggressiva. Alltid något :)

      Som jag ser det är den här spliten oss emellan åsikts- och upplevelsemässigt, ett mikroexempel av precis samma delning vi ser ute i samhället och världen. Världen tycks dela sig i två läger. Kanske har båda lägren rätt utifrån sitt respektive perspektiv sett?


      Allt gott.

      Delete
    9. "Vi lyckades ändå hålla det hyfsat civiliserat utan att kalla varandra vid namn och bli onödigt aggressiv"

      Jag har absolut inte frestats till att använda skällsord i ditt fall. Eftersom det mål du vill uppnå är riktigt sympatiskt.

      Att jag definitivt inte tror på att de medel du förespråkar leder till det målet gör ju inte att jag skulle frestas till att använda skällsord.

      Jag blir snarast förbluffad, inte sur. :-)

      Delete
  6. Det bör också tilläggas att Trump kraftigt har förstärkt de sanktioner mot Kuba som Obama hade lättat på. Vidare att han genomfört hårda sanktioner mot Venezuela och Iran. Dessa sanktioner slår hårt mot folken i dessa länder, och försvårar dessutom idag deras möjligheter att effektivt bekämpa covid-19.

    ReplyDelete
  7. On topic - det här klippet om människo- och barnhandeln i världen, kan du ju se om du har 43 min till övers:

    https://youtu.be/EmML_1EeUyw

    ReplyDelete
  8. Tack fr tipset. Har inte kollat kommentarer förrän nu. (Det kommer så sällan kommentarer på denna blogg, så att kolla dem blir ofta alltför sällan.

    ReplyDelete
  9. Har sett den. Den tar upp verkliga problem, men jag kan fortfarande inte för mitt liv förstå förstå¨varför Trump skulle vara lösningen.. Att vända sig till Trump för att bekämpa p3edofilnätverk som påstås vara lierade med hans politiska motståndare påminner mig om de indiska nationalister som under andra världskriget stödde Tyskland eftersom detta land var fiender till den brittiska imperialismen. Nej, jag jämför inte Trump med Hitler, jag syftar på logiken i den typen av ställningstaganden.

    ReplyDelete