Friday, August 30, 2024

The Finders - en nedtystad övergreppshärva med kopplingar till CIA

Se gärna denna video.

Den handlar om "The Finders" en sorts sektliknande förövargrupp i USA som kom till polisens kännedom 1987.

Det var en märklig grupp av vuxna och barn,  där de vuxna behandlade barnen mycket illa. Dessa gick nästan alltid smutsiga och de var ofta undernärda. De verkade inte vara biologiska barn till de vuxna.

Några av de vuxna greps, och barn togs hand om av sociala myndigheter. Efter ett tag framkom fakta som visade att många av barnen hade utsatts för sexuella övergrepp. Det fanns också inslag av "satanism" i gruppens praktik.

Det fanns medicinska skador som bekräftade sexuella övergrepp,  men även barnens egna berättelser.

Barnen berättade att de inte automatiskt fick mat varje dag, utan endast fick äta som belöning  för utförda tjänster.

Det såg ut som att det skulle kunna bli ett avslöjande om ett omfattande och otäckt nätverk,  där det som inledningsvis avslöjats endast var toppen på ett isberg.

Men så lades plötslig utredningen ner, och det sades vara motiverat med "rikets säkerhet". Det låter absurt, men det kom efter att det visat sig att en del av de gripna hade kopplingar till CIA.

Länge var det mesta materialet om fallet hemligstämplat, men för några år sedan  blev det offentliggjort   - låt vara med en hel del överstrukna partier. När det går in på CIA -kopplingen kan flera sidor i rad vara överstrukna.

Den ovan länkade videon tar alltså upp fallet utifrån de avslöjanden som kommit fram genom det partiella hävandet av hemligstämpeln

PS. En sak som kan noteras är att det i videon inledningsvis lite vagt sägs att detta var en period av "Satanic panic". . Jag vet inte hur många andra dokumentärer jag sett som tar upp väldokumenterade exempel från den tiden på satanismrelaterad brottslighet  men som snabbt förklarar att "ja, det rådde förstås satanistpanik då, ,men just DETTA exempel är väl dokumenterat. "  Men i just denna video finns så vitt jag kan se istället en liten, liten antydan om att "paniken" i sig kanske inte byggde på fantasier.

Bara en antydan, men ändå. Själv skulle jag gärna se en dokumentär som problematiserade hela begreppet "Satanic Panic"...

No comments:

Post a Comment